Omzetprognose woonretail 2018

22 december 2017

De dynamiek in de retail heeft veel invloed op de brancheprognoses 2018 van INretail, de grootste brancheorganisatie in non-food retail. De woonwinkels zien hun omzetten volgend jaar met gemiddeld 4% stijgen. Zij profiteren nog van de florerende huizenmarkt. Tegelijkertijd krijgt de branche te maken met het dempingseffect van de omzetgroei van de laatste jaren.

Groeipotentie zit volgens INretail vooral in nieuwe retailconcepten waarbij de basis wordt verrijkt met service- en leaseabonnementen en dienstverleningsvormen. De marktgroei zal dan in de pas kunnen blijven lopen met de inflatieontwikkeling. Voorwaarde is dat retailers hun concepten doorontwikkelen om de werkelijke consumentenbehoefte te kunnen invullen. Dat neemt een herdefiniëring van de retail met zich mee en dat daagt uit. Naast kopen komen dan ook ook recyclen, ruilen en leasen in beeld. De consument weet dat al, nu de retail nog.

In 2018 gaat INretail met haar programma ‘Retail richting 2030, retail rules!’ ondernemers inspireren een vlucht naar de toekomst te nemen. Zo worden onder meer inspiratiebijeenkomsten in de regio’s en retailsafari’s georganiseerd. (Bron/Beeld: INretail.)