InCoDa, ICD of Interieur Collectie Dagen?

11 september 2017

RIJSWIJK – Het maakt niet uit hoe je de beurs van volgende week (17 tot en met 19 september in de Evenementenhal, Gorinchem) noemt, feit is dat de beurs een onmisbaar vakevenement belooft te worden.

Interieur Collectie Dagen (voorheen Vakdagen Parket & Woninginrichter) is voor komende editie flink gegroeid ten opzichte van 2016. Het vak event waar nieuwe collecties te zien zijn op het gebied van vloeren, stoffering, wandbekleding en raamdecoratie telt 19 procent meer exposanten dan vorig jaar. Ook het aantal vierkante meters beursoppervlakte neemt toe met 38 procent. Grote veranderingen voor dit jaar zijn de naamswijziging die beter bij het huidige concept past, de terugkeer van het NK Parketleggen, een exclusief plein voor meubelstoffeerders en de nieuwe zondag opening om kleine ondernemers tegemoet te komen. Op deze dag zijn kinderen ook welkom. Ze mogen vrijblijvend deelnemen aan professionele kinderanimatie, maar ze mogen ook de vloer op.

De eerste editie onder de nieuwe naam is op zondag 17, maandag 18 en dinsdag 19 september 2017 in Evenementenhal Gorinchem. Met onder meer het NK Parketleggen en het NK Woningstofferen. Voor het NK Parketleggen geldt dat het kampioenschap na een korte afwezigheid weer terugkeert op de beursvloer in Gorinchem. Tijdens dit kampioenschap laten de beste parketteurs van Nederland zien wat ze in huis hebben aan kennis en vaardigheden. Op zondag begint een helft van de deelnemers aan het NKP, op maandag de andere helft van de deelnemers. Dinsdag zijn alle (27) deelnemers op de beurs aanwezig voor de afwerking van hun opdracht. Aansluitend volgt de prijsuitreiking.

NK Woningstofferen

Professionals op het gebied van woningstofferen nemen deel aan het NK Woningstofferen. De organisatie is in handen van HMC, een MBO-vakschool voor opleidingen, hout, meubel en interieur met locaties in Amsterdam en Rotterdam. Deelnemers strijden om drie trofeeën: het gouden, zilveren en bronzen Delphin mes. De nationaal kampioen wint ook een gevulde gereedschapstas. De prijsuitreiking is op dinsdag 19 september om 17.15 uur op de beursvloer.

Het Meubelstoffeerdersplein

Een nieuw onderdeel op Interieur Collectie Dagen is Het Meubelstoffeerdersplein. In totaal bestaat dit plein uit 16 exposanten, waaronder Indes Fuggerhaus, Essente, Hans Reinke, Vyva Fabrics, Sitfix, A.W. Leder b.v., Ohmann Leer, Kobé, Keymer, Aristide, Palty, Deletex, Tricover, Silvera, Van Leeuwen Leder en Andrevo Naaimachines. HMC organiseert ook demonstratiewedstrijden Meubelstofferen.

Beste moodboard

Bezoekers kunnen ook stemmen op het beste moodboard van Interieur Collectie Dagen 2017. Bij binnenkomst zien bezoekers drie moodboards. Deze zijn samengesteld door drie stylisten van BNS Crisp. Bezoekers kunnen hun stembiljet invullen bij de stand van BNS Crisp (standnummer 102).

Openingstijden Interieur Collectie Dagen 2017

Interieur Collectie Dagen is op zondag 17 september te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. Op maandag 18 september zijn de deuren geopend van 10.00 tot 21.00 uur. De beurs is op dinsdag 19 september te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. Bezoekers profiteren tijdens een bezoek aan Interieur Collectie Dagen van de vertrouwde Full Service Formule van Evenementenhal met gratis parkeren en eten en drinken, waardoor in een ontspannen sfeer de nieuwste collectie bekeken kunnen worden. Gratis e-ticket(s) aanvragen of meer informatie: www.interieurcollectiedagen.nl.