Gewoon omdat het mooi is

3 januari 2018

De roaring twenties vol decadentie en luxe: de art deco-tijd spreekt altijd nog tot de verbeelding. En de tentoonstelling Art Deco – Paris werpt nieuw licht op het ontstaan van de art deco. Ontdek de erfenis van de vader van deze decoratieve en luxueuze kunststroming: Paul Poiret.

Poiret was een van de eerste moderne couturiers die streefde naar een ‘totaalkunstwerk’. Poiret omringde zich met kunstenaars, vormgevers en architecten die hij allemaal inzette bij de ontwikkeling en promotie van zijn eigen creaties. Hij werkte onder anderen met Raoul Dufy, Erté, George Lepape, Paul Iribe, Mallet-Stevens en Man Ray, en hield van het moderne werk van Brancusi, Robert Delaunay en Kees van Dongen.

Bij Art Deco – Paris stap je in de wereld van mode, toegepaste kunst, schilderkunst, juwelen, prenten, fotografie en film. Nog te zien tot en met 4 maart 2018 in het Gemeentemuseum Den Haag. Op zondag 7 januari a.s. kun je deelnemen aan een rondleiding over de tentoonstelling. (Beeld: Gemeentemuseum Den Haag.)