Den Haag domineert het NKW

20 september 2017

GORINCHEM – Tijdens de afgelopen vakbeurs InCoDa in de Evenementenhal van Gorinchem vond het Nationaal Kampioenschap Woningstofferen (NKW) plaats. Twee stoffeerders van John van Zweden eindigden als winnaar en als derde.

De deelnemers aan de wedstrijd, verspreid over twee dagen met de uitreiking voorafgaand aan die van de parketleggers. kregen twee identieke opdrachten en een vrije opdracht.  De identieke opdrachten waren het leggen van een sterpatroon in Novilon (de sponsors van het NKW zijn Forbo, Koninklijke Peitsman en Eurocol), het leggen van tapijt en vinyl op hetzelfde bord. De vrije opdracht kon worden uitgevoerd in vier kleuren Marmoleum. Dit leverde gespiegelde schildpadden, abstracte patronen en een portret van Nijntje op.

De jury lette bij de beoordeling van de borden, onder andere, op de nauwkeurigheid van leggen, het opruimen van afval en de creativiteit bij de vrije opdracht. Als derde, dus met het Bronzen Mes, eindigde Richard Jansen, in dienst bij de bekende Haagse ondernemer John van Zweden. De oud-eigenaar van Swansea City glom van trots toen na het Zilveren Mes voor Robert Noten (Tebbenhof) bekend werd gemaakt dat het Gouden Mes was gewonnen door zijn andere stoffeerder Ivo Vermeulen. Twee van de drie podium plaatsen voor de stad van groen en geel…

Daarnaast was er een kampioenschap meubelstofferen voor (oud)leerlingen van het HMC in Rotterdam en Amsterdam. De Bronzen Schaar is gewonnen door Monica, de Zilveren Schaar door Sandra en de Gouden Schaar door Leonie. De drie dames poseren bij hun stoelen (mede mogelijk gemaakt door Sateliet en Kobe Stoffen). Net als vorig jaar werden de stoelen (ook die van de deelnemers die niet wonnen) na afloop gekocht door parketteur en ondernemer John Coutinho. Het bedrag werd gedoneerd aan een goed doel.

Op de foto boven Ivo en het Gouden Mes, op de foto’s onder een overzicht van de borden en de trotse meubelstoffeerders bij hun stoelen